Galleri Flach

One of Sweden's leading art galleries

Upcoming

  • No events

Rickard Sollman CV

Rickard Sollman

Född / Born 1965 in Västerås, Sweden

Education:

  • 1991-96 Kungliga Konsthögskolan, Stockholm, Master of Fine Arts
  • 1986 -87 Grafikskolan i Stockholm
  • 1984-86 Nordiska Konstskolan i Karleby
  • 1983-84 Västerås Konstskola

 

Solo Shows:

  • 2013
    “Total Zero”, Galleri Flach
    2009
  • Gävle Konstcentrum, Gävle
  • 2008
  • Galleri Flach+Thulin. Stockholm
  • 2004
  • Västerås Konstmuseum, Västerås
  • 2002
  • Galleri Flach, Stockholm
  • 2001
  • Aguéli museet, Sala
  • 1991
  • Galleri Magnus Karlsson, Västerås

 

Public performance:

  • 2009
  • “The stations of the cross”, a meeting between art forms, Norrtälje kyrka, Norrtälje

Selected Group exhibitions:

  • 2012
  • “Worlds Apart”, Galleri Thomas Wallner, Simris
  • 2010
  • “Das Schwedische modell/Forgotten Bar Project”, Galerie Im Regierungsviertel, Berlin
  • 2009
  • “The stations of the cross”, möte mellan konstarter, Norrtälje kyrka, Norrtälje
  • 2009
  • “Dolda rum”, med Ann Edholm, Karin Ohlin och Håkan Rehnberg (curator: Carl-Fredrik Hårleman),
  • Galleri Dag Andersson, Norrköping
  • 2009
  • Market, (Galleri Flach+Thulin), Stockholm
  • 2008
  • Market, (Galleri Flach), Stockholm
  • 2007
  • Mirai projects, Stockholm
  • 2007
  • ”De 25 högvinsterna!”, SAK, Stockholm
  • 2007
  • Market, (Galleri Flach), Stockholm
  • 2006
  • ”Nyheter!”, Västerås Konstmuseum, Västerås
  • 2004
  • ”Position/Cold war”, en akt om måleri med Rickard Sollman och Barbro Östlihn, Konst2, Stockholm
  • 2004
  • Stockholm Art Fair, (galleri Flach), Stockholm
  • 2003
  • Art forum, (galleri Flach), Berlin
  • 2003
  • ”NB”, Denmans Arms, London
  • 2003
  • ”Agency get together”, Australia council studio, London
  • 2003
  • Stockholm Art Fair, (galleri Flach), Stockholm
  • 2002
  • ”Stop for a moment – Painting as a place to be”, The Nordic Institute for Contemporary Art, Gävle Konstcentrum, Gävle
  • 2001
  • ”Milano Europa 2000, (The end of the century. The seeds of the future.)” Pallazo della Triennale, Milano
  • 2001
  • MiArt Fair, (galleri Flach), Milano
  • 2000
  • Art volume c/o Stockholm, (galleri Flach), Stockholm
  • 2000
  • Liste 2000, (galleri Flach), Basel
  • 2000
  • ”The flying moose”, Konstnärshuset, Stockholm
  • 1999
  • ”Tio nya titlar”, Västerås Konstmuseum, Västerås
  • 1999
  • Stockholm Art Fair, (galleri Flach), Stockholm
  • 1998
  • Stockholm Art Fair, (galleri Flach), Stockholm
  • 1997,
  • Smart show, (galleri TRE), Stockholm – Helsingfors
  • 1996
  • ”Projekt” galleri TRE, Stockholm
  • 1995
  • ”Hotellet”, Hotell Gustav Vasa, Stockholm
  • 1994
  • ”Anno Domini”, Polytekniska Högskolan, Warszawa

 

Selected bibliography:

  • 2009 11 30
  • ”Flera ingångar till dolda rum”, Mats Granberg, Norrköpings Tidningar
  • 2009 10 19
  • ”Mästerverk som fångar ögat”, Frans Josef Petersson, Aftonbladet
  • 2009 09 26
  • ”Sollmans undersökande arkitektur”, Niels Hebert, Arbetarbladet
  • 2009 09 26
  • ”Två dagar i en konstrecensents liv…”, Sanna Wikström, Gefle Dagblad
  • 2008 12 10
  • ”Byggmästare i dockskåpsformat” Fans Josef Petersson, Aftonbladet
  • 2008 12 06
  • ”Vandring mellan gåtfulla världar”, Håkan Nilsson, Dagens Nyheter
  • 2008 11 29
  • ”Lyckat experiment med vekligheten”, Katarina Wadstein MacLeod, Svenska Dagbladet
  • 2004
  • ”Svensk konst nu, 85 konstnärer födda efter 1960”, Sophie Allgård / Estelle af Malmborg, SAK, W&W
  • 2001
  • ”Svensk Konst 1900-talet, del 3”, Mårten Castenfors, SAK
  • 2002
  • ”Stop for a moment – Painting as a place to be”, Mika Hannula, Kari Immonen, NIFCA, Helsingfors
  • 2001
  • ”Reflexioner kring Rickard Sollmans utställning”, Jan Håfström, Aguéli museets vänner årsskrift, Sala
  • 2001
  • ”Milano Europa 2000, (The end of the century. The seeds of the future)”, Gavin Jantjes, Milano
  • 2000
  • ”Ur samlingen – 250 konstnärer från A till Ö”, Eva Borgegård, Västerås Kulturnämnd
  • 1999 03 06
  • ”Något att spegla sig i” , Jan Håfström, Dagens Nyheter
  • 1999 03 06
  • ”Visuell korseld över duk och rum”, Mårten Castenfors, Svenska Dagbladet
  • 1999 03 05
  • ”Mönsterglädje”, Peter Cornell, Expressen
  • 1996 10 16
  • ” Måleri som aktivitet”, Patric Moreau, Göteborgsposten
  • 1996 03 28
  • ”Helig mark för barnsliga”, Jan Håfström, Dagens Nyheter

 

Represented:

  • Europeiska Investeringsbanken / European Investment Bank, Luxembourg
  • Västerås Konstmuseum
  • SAK, Sveriges allmänna konstförening
  • Statens Konstråd / Swedish Art Counsil
  • Stockholms Konstråd
  • SAK-Sveriges Allmänna Konstförening

 

Grants:

  • 2010
  • Konstnärsnämndens tvååriga arbetsstipendium
  • 2006
  • Svenska kyrkans kulturråd
  • 2005
  • Konstnärsnämndens tvååriga arbetsstipendium
  • 2004
  • Jenny Linds tvååriga resestipendium, Konstakademien
  • 2004
  • Västerås Stads Kulturstipendium
  • 2002
  • IASPIS ateljéstipendium i London
  • 2000
  • Konstnärsnämndens tvååriga arbetsstipendium
  • 2001
  • Aguéli stipendiet
  • 2000
  • Beartling stipendiet
  • 2000
  • Längmanska kulturfonden
  • 1997
  • Konstnärsnämnden ettåriga arbetsstipendium
  • 1996
  • Västerås Stads Kulturstipendium
  • 1996
  • Ax:son Johnsons resestipendium
  • 1996
  • Konstakademiens avgångsstipendium